Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 2 de desembre del 2013

PLE DE NOVEMBRE

PLENARI DE NOVEMBRE

Aquest plenari és el primer en el qual hem pogut participar activament després de fer efectiva la rotativitat de la regidoria entre el Bloc i Els Verds del País Valencià. Cal dir que en el  ple d'octubre, encara que havia estat convocada la regidora entrant, com que per motius burocràtics no havia tingut accés a les comissions informatives, no disposàrem de la informació i per tant ens vam haver d'abstenir en totes aquelles votacions en què no s'explicaven els fets directament al ple, i així ho vam explicar.

En aquest ple de novembre primer vam votar l'acta de la sessió anterior. Votàrem a favor però vam demanar que es rectificaren algunes coses que havia dit la regidora i que no havien estat anotades correctament.

El segon punt era només un tràmit informatiu: Informar al ple de l'adscripció a les comissions informatives permanents de la regidora Lupe Múrcia Guzmán. Vam haver de corregir el nom, ja que l'havien escrit malament...

El tercer punt era l'aprovació definitiva de la supressió de la plaça de Viceinterventor, on també vam votar a favor.

El quart punt era la convalidació d'expedients de despeses. L'interventor havia escrit dues notes relatives a les despeses del servei de neteja viària, facturat per AGRICULTORES DE LA VEGA S.A. i a les despeses extraordinàries d'activitats esportives, facturades per ALDAIA PRÒXIMA S.A. Aquestes notes estaven motivades perquè la contractació i la consignació pressupostària no s'havien fet de la manera correcta. Com que els serveis havien sigut ja prestats i l'Ajuntament havia sigut dotat ja de la partida pressupostària per a fer-se'n càrrec, vam votar a favor per no bloquejar aquestes factures, ja que encara que vam manifestar que estàvem en contra de la gestió que s´havia realitzat i de les formes “no correctes”, els serveis estaven ja prestats i els treballadors i les treballadores havien de cobrar-los.

El punt cinqué era la modificació sobre l'ordenança fiscal de l'increment de valor de terrenys de naturalesa urbana. Es van modificar un parell d'articles d'aquesta ordenança fiscal per tal de fer que en cas de deutors hipotecaris sense recursos i que s'acullen a la dació en pagament del seu habitatge, serà l'entitat que adquirisca l'immoble l'encarregada de pagar la plusvàlua i no la persona que acaba de ser desnonada. Encara que pensem que aquest pas no és ni molt menys suficient, vam votar a favor en pensar que és un xicotet pas en la bona direcció.

Els punts sisé i seté era l'aprovació dels Comptes Generals de l'exercici 2012. Aquestos comptes Generals es van tractar a les comissions del mes d'octubre a les quals no va  tindre representació la nostra coalició, amb la qual cosa vam votar abstenció.

Els punts huité i nové eren dues mocions d'Esquerra Unida en defensa d'un pla Municipal d'Infància i l'altra per l'engegada d'uns pressupostos participatius en l'Ajuntament d'Aldaia. A les dues vam votar a favor i en la segona vam afegir que ens pareixia que la manera en què este ajuntament estava plantejant les reunions per fer uns pressupostos participatius no eren ni molt menys adequades, ni eficients.

El punt deu era una moció de tots els grups instant el Govern de la Generalitat a declarar la Comunitat Valenciana Territori lliure de fracturació hidràulica (Fracking). Vam votar a favor, com no podia ser d'una altra manera.

El punt 11 tractava de donar suport a un manifest contra la violència de gènere i als actes celebrats el dia 25 de novembre, dia Internacional contra la Violència de Gènere. També el vam votar a favor.

El punt 12 eren les resolucions de l'Alcaldia, on una vegada més, PP i PSOE jugaren al “ping-pong” i a les seues ja conegudes “i tu més i tot és culpa teua”... En fi, marejar la perdiu per tal de no anar al que cal i sobretot allargar el ple d'una manera inútil, cosa que ens pareix una falta de respecte cap a la gent del poble que havia vingut a expressar les seues inquietuds en el punt de precs i preguntes.

Abans de començar el punt de precs i preguntes, es van admetre de manera ordinària les dues mocions que havíem presentat nosaltres. Ens havien estat marejant tota la setmana dient que si no les admetien, que si sí... Ací va la primera:


Na Lupe Múrcia Guzmán, com a portaveu del Grup Municipal BLOC-VERDS D’ALDAIA, compareix i presenta a consideració del Ple per al seu debat i aprovació la següent PROPOSTA sobre la necessitat de mantenir net el barranquet al seu pas per Aldaia.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Després d'haver aprovat en moció urgent en el darrer plenari municipal celebrat el 29 d'octubre la sol·licitud a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a la realització de tasques de condicionament dels barrancs de la seua titularitat, així com la sol·licitud per a agilitzar els permisos i autoritzacions per part de la mateixa Confederació per a què el nostre ajuntament puga dur a terme actuacions de neteja en el nostre barranquet, i donada la importància històrica de l'impacte de les inundacions en la nostra població i, per tant, la necessitat d'evitar-les de la manera més eficient possible, el Grup Municipal Bloc-Verds d'Aldaia presenta per a la seua aprovació la següent proposta d'acord, que complementa les mencionades més amunt:

-          Sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la cessió de la gestió de la neteja i condicionament del barranquet al seu pas pel nostre terme municipal, com a mesura necessària per tal d'evitar possibles inundacions i poder planificar de manera permanent les tasques de manteniment de l'esmentat espai.

Aquesta moció no va ser acceptada perquè segons el PP no volen fer una feina que li toca fer a la CHX, posant en perill a la població d'Aldaia en cas de riuada, clar.


La segona moció sobre l'ús del barranquet com a aparcament:

Na Lupe Múrcia Guzmán, com a portaveu del Grup Municipal BLOC-VERDS D’ALDAIA, compareix i presenta a consideració del Ple per al seu debat i aprovació la següent PROPOSTA sobre la necessitat que l’ajuntament complisca i faça complir la normativa municipal i les disposicions que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer té com a titular del barranquet en relació a la incorrecta utilització d’aquest espai com a aparcament de vehicles motoritzats.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

No és la primera vegada que Els Verds d’Aldaia i el Bloc fem aquest requeriment a l’Ajuntament. Allà per l’any 2007, ja vam presentar la mateixa denúncia a què fa referència aquesta moció a l’alcaldia d’Aldaia, després de veure que el barranquet (a l’altura de l’estació i el C/ de l’església) s’havia començat a utilitzar de manera continuada com a aparcament de cotxes i que l’Ajuntament ho permetia. Fou aleshores quan vam fer arribar la nostra protesta al Síndic de Greuges i a la CHX. Després de tres mesos, vam aconseguir que es reconegués la nostra raó i s’actuara en conseqüència, és a dir, que la policia municipal controlara i impedira l’impacte que tenia aquesta invasió motoritzada del barranquet.

Els arguments pels quals plantegem aquesta moció són els següents:

            1.- En primer lloc, perquè el barranquet no és un espai urbà i no té un accés viari per a vehicles motoritzats, per tant, quan un cotxe accedeix, està travessant un pas vianant i una vorera, és a dir que amb la irrupció dels cotxes s’estan incomplint les nomes de circulació, s’estan agredint els drets de les persones vianants i s’està posant en perill la integritat i la seguretat de la gent que camina per la vorera.
            2.- En segon lloc, perquè el barranquet és una zona que depèn de la CHX, de la qual n’és titular i per tant és una zona inundable i no urbana, amb el consegüent perill per als vehicles que hi aparquen.
3.- En tercer lloc, perquè s’està donant una imatge caòtica i un missatge incorrecte i contradictori a la població que dóna peu a consolidar aquest espai com a un aparcament il·legal i a desconfiar de les autoritats municipals a l’hora de solucionar un problema tan important com aquest.

            Per tot açò, proposem el següent acord municipal:

-          Que l’ajuntament complisca i faça complir les normatives municipals i les disposicions de la CHX en matèria d’utilització del llit del barranquet i impossibilite de manera eficient l’accés dels vehicles motoritzats a aquest espai.

Aquesta moció sí que va ser votada a favor per part del PP (és clar, si no estarien defensant una il·legalitat). Qui no va votar-la i es va abstenir va ser el PSOE. Clar, ja sabem de molt abans que ells van ser qui també permetien aquesta il·legalitat.

A part d'aquestes mocions, Esquerra Unida va presentar una sobre el tancament de RTVV. Nosaltres vam votar a favor, tot i explicar que estàvem d'acord amb la necessitat de tindre una radiotelevisió pública, plural i en valencià, però no amb el manteniment d’una RTVV, que no defensa per com cal la llengua i la cultura valencianes, que ha sigut durant anys un instrument de manipulació per part del Govern de torn, ara el PSPV o ara el PP. No és aquesta la televisió pública i en valencià que volem, i qui continua omplint-se la boca en defensa “de la televisió dels valencians en valencià...” ens enganya perquè tots coneixem el que ha sigut Canal 9 durant tots aquestos anys i el que ens haguera agradat que fos.

Per últim, en l'apartat de precs i preguntes nosaltres vam preguntar sobre la pàgina web de l'Ajuntament, ja que la seua actualització deixa molt que desitjar, així com la presència dels continguts en valencià. El regidor corresponent del PP ens va contestar que ja ens contestaria...una vegada més ens demostren que la desinformació és una de les seues ferramentes de govern. També vam traslladar una queixa per part de la Plataforma Gent de l'Horta, sobre els camps abandonats. Vam demanar al Govern que instés realment els propietaris dels camps a tindre'ls nets, ja que açò no s'està fent i és un perill (pel risc d'incendi) a més de ser un focus d'infeccions i plagues (cosa que perjudica sobretot als qui practiquem l'agricultura ecològica).

Fins ací les nostres intervencions al ple de novembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada